Connect with us

#vvip

“Jangan ajar saya cara berkhidmat & kerja untuk rakyat di Padang Rengas!” -Nazri Aziz

Umum sedia tahu bahawa ketika ini, pandemik di Tanah Air berada dalam keadaan yang membimbangkan. Rata-rata rakyat Malaysia tidak dapat kemana-mana atas arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Namun begitu, salah seorang ahli parlimen yang memegang kawasan Padang Rengas telah terbang ke Perancis bersama keluarga  bagi mendaftarkan anaknya yang berusia 5 tahun bersekolah di sana.

Ayat tu agak bongkak ye

Disebabkan itu, banyak pihak terutamanya rakyat Malaysia berasa geram dan ‘menyerang’ media sosial isteri kepada ahli parlimen tersebut.

Seperti tersilap langkah, kata-kata yang dikeluarkan oleh Ahli Parlimen Padang Rengas  dan isterinya telah ‘memakan diri’ kerana disifatkan sombong dengan mandat yang diberikan rakyat kawasan tersebut selama 6 penggal kepadanya.

Advertisement

“6 penggal pegang Padang Rengas”

“Tak pernah terlibat dengan kes rasuah”

“Tak perlu sosial media, memang dah popular”

Nak tengok kemajuan Padang Rengas?

Disebabkan isu berkenaan Datuk Seri Nazri Aziz ini mendapat perhatian umum, selebriti terkenal, Bront Palarae menerusi akaun Twitternya telah meminta penduduk setempat dan sekitarnya untuk memuat naik gambar-gambar di Padang Rengas untuk tatapan semua berkenaan kemajuan kawasan berkenaan sejak 1995 sehingga kini.

Advertisement

“Tak suka boleh unfollow

Selain itu, ada juga yang ‘berpeluang’ menghubungi sendiri isteri ahli parlimen tersebut menerusi direct message (DM) ke akaun Instagram haflinnazriaziz .

Sehubungan dengan itu, pelbagai komen diterima di Twitter milik @takterqiyra dan beberapa lagi individu mengenai luahan mereka terhadap ahli parlimen berkenaan.

Kenyataan yang dibuat di IG story isterinya  telah membuatkan banyak pihak berasa ralat memandangkan beliau merupakan ahli parlimen yang pastinya harus berada bersama-sama rakyat ketika waktu sukar ini.

“Kalau dari 1995 jadi MP, mesti dah serupa France”

“Takda satu pun pembangunan sejak 2005”

“Pergi pekan pun tahu terbiar”

“Musnahkanlah kebongkakan manusia ini”

Sumber: Twitter @takterqyira, @Bront_Palarae, @faizalabdhalim_

Advertisement

Continue Reading
Advertisement