Connect with us

#celeb

Keracunan makanan, Ruhainies masuk hospital – “Kena kerja, seksa okay!”

Pelakon berbakat, Ruhainies mengalami keracunan makanan sehingga terpaksa dikejarkan ke sebuah pusat perubatan di ibu negara, baru-baru ini.

Menerusi perkongsian di laman Instagram, pelakon berusia 29 tahun itu berkata dia mengalami muntah-muntah teruk dan sakit perut ketika waktu bekerja.

“Only God knows how i felt at this moment.. was down with food poisoning last few days, thats why i was a bit quiet lately.
“Today je rasa betul2 recover from vomiting and stomach/chest cramps, can’t remember when was the last time i kena food poisoning teruk macam ni.
“Kena kerja while you sakit tu seksa okay. Orang macam kami ni MC (cuti sakit) takde value tau. No matter what happens, kena kerja jugak supaya tak menyusahkan orang lain,” tulisnya.

Sementara itu, pelakon drama Lelaki Lingkungan Cinta itu mengucapkan terima kasih kepada pihak produksi yang memahami situasinya sekali gus mengambil sedikit masa bagi menyambung penggambaran.

“Thank you to my drama production yang sangat understanding, dorang bagi i calltime lewat for the next day untuk shooting. Alhamdulillah, now i’m getting muchhhhh better.
“Pesanan Anis, jaga diri, jaga kesihatan okay. No matter how hard you work, how much you gain, kesihatan tu no.1 so that you can earn more, and give more,” ujarnya.

Rata-rata rakan artis dan pengikutnya menitipkan doa kepada Ruhainies agar segera sembuh dan terus diberikan kesihatan yang baik.

Sumber: Instagram Ruhainies

Continue Reading
Advertisement