Connect with us

VVIP

Lepuk kepala gadis, Sanusi anggap gurauan orang kampung – “Dengan kertas saja, bukan kayu”

Diterbitkan

pada

Tindakan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhammad Sanusi Md Nor seolah-olah mahu mengetuk kepala seorang gadis dengan kertas baru-baru ini mengundang pelbagai reaksi daripada warga maya.

Susulan daripada insiden tersebut, Sanusi terpanggil untuk mempertahankan tindakan yang dilakukannya dan keterangan itu dimuat naik semula dalam laman Facebook rasmi PAS Kawasan Sik.

https://www.facebook.com/KawasanSikPAS/posts/pfbid0wpRTXxvJV8QntQgHZRGdVQtJ91SoPB2VzYmiyFHVkKh2awYXqAdNDgKq6JNCpmsvl

Kenyataan tersebut berkata, Sanusi bertindak sedemikian kerana pelajar tersebut lewat menghantar surat permohonan sumbangan bagi pendaftaran ke institusi pengajian tinggi.

Kenyataan itu turut memberitahu bahawa reaksi berkenaan adalah gurauan penduduk dimana alatan yang digunakan oleh Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Kedah itu hanyalah kertas dan bukannya kayu.

“Anak tu nak masuk politeknik esok hari (kelmarin dulu). Pada hari tu baru nak bagi surat minta sumbangan. Kena lepuk lah tapi tetap bagi juga RM650 untuk beli barang dia masuk politeknik.
“Lepuk dengan sehelai kertas (surat) saja, bukan dengan kayu. Melawak dengan anak-anak, macam tu lah cara kami kat kampung ni melawak.
“Suruh mereka pergi tanya budak tu dengan mak dia lah. Dia ada rasa macam mereka tu tengah kata tak?
“Ukur orang Kedah bergurau pakai pembaris KL memang tak jumpa yang lurus lah,” tulis akaun Facebook berkenaan memetik semula kenyataan Sanusi.

Terdahulu, tular video berdurasi 18 saat memaparkan ADUN Jeneri itu bertindak mengetuk kepada seorang perempuan dengan menggunakan kertas sebelum kedengaran gelak tawa orang sekeliling.

Susulan itu, Timbalan Presiden Parti Ikatan Demokratik Malaysia (MUDA), Amira Aisya Abd Aziz menyifatkan tindakan Menteri Besar Kedah tersebut adalah sangat tidak beradab.

Sumber: Facebook Pas Kawasan Sik, X @AzmawiAzizan

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Continue Reading
Advertisement