Connect with us

#celeb

Kesian kadang2 tak sempat isi perut, Fazley Yaakob beri makanan untuk geng ‘rider’

Pekerjaan sebagai ‘rider’ sememangnya memerlukan pengorbanan yang besar dimana mereka terpaksa menghantar makanan tepat pada masanya dan memastikan makanan yang dihantar selamat selain meredah cuaca hujan dan panas.

Oleh itu, sudah ramai yang mula mempunyai kesedaran dan menunjukkan keprihatinan terhadap mereka termasuk cef selebriti iaitu Dato’ Fazley Yaakob.

View this post on Instagram

Baru2 ini saya dan team @sukasucrebistro sempat siapkan sedikit dessert untuk rider dari @grabfoodmy @foodpandamy dan juga @mcdonaldsmalaysia , yelah kan diorang sibuk hantar makanan kita semua sampaikan diorang sendiri pun tak sempat makan. . Yang mengagumkan tu, latarbelakang masing2 pelbagai bidang. Ada yang imam surau, ada yang graduan Universiti, ada juga yang bergelar engineer! Apa pun terima kasih banyak buat semua rider! Tanpa korang semua berpanas hujan dan ribut petir menempuhi traffic jam, kami semua pun tak sempat makan dan tak dapat makan apa yang kami hajatkan. Setuju tak semua kalau saya katakan rider2 ini lah hero sebenar untuk kita semua?

A post shared by Dato' Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

“Baru2 ini saya dan team @sukasucrebistro sempat siapkan sedikit dessert untuk rider dari Grab Food, Food Panda dan juga McDonalds.

“Yelah kan diorang sibuk hantar makanan kita semua sampaikan diorang sendiri pun tak sempat makan,” katanya.

Menurut Fazley, beliau bersama kakitangan restoran miliknya telah menyediakan beberapa pencuci mulut khas untuk penunggang daripada GrabFood, Foodpanda dan juga McDonald’s.

Melihat keadaan mereka yang tidak sempat menjamah makanan kerana sibuk melakukan tugas sedikit sebanyak telah menimbulkan rasa simpati dan kagum terhadap kegigihan ‘abang-abang’ tersebut.

Chef yang berusia 41 tahun itu juga menyifatkan ‘rider-rider’ ini sebagai seorang hero kerana tanpa mereka, ramai yang tidak akan dapat menikmati makanan diinginkan dengan mudah.

Posting tersebut menerima pelbagai reaksi netizen dan rata-rata warganet memberikan pujian serta menyokong tindakan yang dilakukan oleh Fazley.

“Setuju dengan Dato’! Kesian abg foodpanda…”

Respek untuk diorang & Dato’!

Mulianya hati Dato’!

Teruskan jadi inspirasi kami!

“Kalau tak sempat masak, diorang la yang bagi anak2 saya makan”

Tahniah Dato’ sebab hargai mereka

Memang terbaiklah usaha Dato dengan SukaSucre Bistro. Semoga rezeki Dato dan semua rider-rider kat Malaysia ni melimpah ruah dan diberikan kesihatan yang baik.

Sumber : Dato’Fazley Yaakob

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Tinggalkan komen anda

Trending