hubungi kami

Selebriti

Neelofa tersinggung netizen sebar wajah Bilal-“Bagilah saya buat benda tu”

Sejak pagi tadi, tular di media sosial berkenaan gambar seorang bayi dikatakan Muhammad Bilal yang juga merupakan anak kepada selebriti terkenal Neelofa.

Difahamkan, gambar tersebut telah diambil oleh seorang individu sewaktu berada di klinik dan memuat naik ke media sosial.

Tak hormat sebagai ibu

Perkara berkenaan telah mendapat perhatian ramai dan para peminat selebriti berkenaan berasa kurang senang dengan penularan gambar terbabit.

Ujar mereka, tindakan sebegitu seakan tidak menghormati Neelofa yang sebelum ini tidak mendedahkan wajah Bilal kepada umum lagi.

Kenapa nak jadi orang pertama yang sebarkan?

Susulan daripada itu, menerusi laporan dari Gempak, Neelofa telah menzahirkan rasa ralatnya terhadap tindakan individu tersebut.

Bekas pengacara Meletop itu mengatakan apa yang dilakukan individu tersebut seperti tidak menghormati dirinya dan suami sebagai ibu bapa kepada Bilal.

“Macam ni lah… sebagai seorang ibu, sudah tentulah perkara tersebut menyinggung perasaan saya. Kalau you all nampak kat luar (Bilal), takkan saya nak sorok muka dia?
“Kemudian you all share dan upload, macam you tak hormati kehendak saya. Kenapa you nak buat next step bila saya pun belum buat lagi? Bagilah saya sebagai ibu yang lahirkan buat benda tu,” katanya.

Jangan tanya lagi tentang anak

Ketika ditemui dalam sidang media Next To Neelofa 2 yang diadakan di Astro, Bukit Jali, Kuala Lumpur, Neelofa juga meminta agar tidak lagi ditanya tentang anaknya kerana sudah kerap berkongsi perihal itu di media sosial ataupun secara temubual.

“Saya rasa pasal Bilal ni banyak dah saya share. Rasanya cukuplah. Sampai masanya nanti kita akan kongsikan.
“Saya dan suami sudah pun rancang bila nak keluarkan wajah anak, cuma tak tahu kenapa perlu jadi yang pertama nak sebar?” tutup Neelofa.

Luahan tersebut dibuat susulan tularnya gambar yang dikatakan Bilal di Facebook sebelum dikongsikan di laman TikTok.

Walaupun ramai yang teruja ingin tahu wajah Bilal, namun ramai yang beranggapan tindakan tersebut tidak betul kerana ia seakan melanggar privasi selebriti itu serta keluarganya kerana memuat naik wajah bayi mereka tanpa kebenaran.

Sumber: Gempak (Izwan Isa)

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement