hubungi kami

Viral

Netizen cemuh pereka fesyen, kutuk lelaki pakai t-shirt tengok ‘fashion show’

Musim pertunjukan fesyen tiba lagi! Selain Minggu Fesyen Kuala Lumpur (KLFW) akan datang, sebelah utara juga baru selesai berlangsung Minggu Fesyen Kedah 2022 (KFW22) di pusat beli-belah, Aman Central.

Bagaimanapun, terdapat cerita kurang enak dalam kalangan netizen yang didakwa membabitkan seorang pereka fesyen menerusi sekeping tangkap layar tular di laman Twitter.

Menerusi satu ciapan, seorang pengguna @iwanqais berkongsi tangkap layar itu daripada InstaStory pereka fesyen tersebut yang memaparkan foto seorang pengunjung lelaki sedang duduk menonton KFW22.

 

“Sebab ni lah saya tolak jemputan ke fashion show. Karang tak pasal  saya masuk story (InstaStory) designer tersohor sebab takda baju proper nak pakai,” tulis @iwanqais.

Berdasarkan foto berkenaan, kelihatan lelaki itu mengenakan t-shirt dan topi selain terdapat kapsyen (tulisan berwarna merah jambu) dipercayai ditulis oleh pereka fesyen terbabit.

“Mana-mana yang datang under saya (sesi pertunjukan fesyen jenamanya), jangan pakai macam ni nanti saya tak bagi kad (jemputan) masuk,” tulis pereka fesyen tersebut.

Difahamkan, foto itu kemudian mendapat perhatian salah seorang ahli keluarga lelaki itu yang membidas semula (tulisan berwarna putih) kenyataan pereka fesyen berkenaan.

“Lelaki itu adalah adik saya. Jangan risau, keluarga saya datang untuk melihat saya. Bukan awak dan mereka takkan datang untuk menyokong awak sekiranya adik saya menjadi kaya satu hari nanti,” balas individu terbabit.

Ciapan oleh @iwanqais itu diulang kicau lebih 5,000 kali dan mendapat 7,539 tanda suka selain pelbagai reaksi netizen yang rata-rata bertindak mencemuh sikap pereka fesyen tersebut.

Menurut netizen, pereka fesyen itu tidak sepatutnya mengutuk penampilan lelaki terbabit kerana bukan semua individu mampu mengikuti kod pakaian ditetapkan dalam sesebuah acara.

Buat kat ‘mall’ je pun!

Bukan pertunjukan fesyen kat Paris!

Takkan nak pakai berjenama macam Perdana Menteri?

Mesti ada sebab dia datang tanpa pakaian sesuai

Lelaki tu datang ‘support’ abang dia je

Sumber: Twitter @iwanqais

Sambung Baca
Advertisement