hubungi kami

Viral

Parkir sesuka hati hingga OKU tak dapat lalu, pemilik 4×4 teruk dimaki netizen

Sejak dibangku sekolah lagi kita diajar untuk tidak menghalang laluan para pejalan kaki.

Namun, masih ada individu sihat yang ‘cacat’ otak apabila dengan sengaja menghalang laluan tersebut untuk kepentingan peribadi.

Kesian pejalan kaki & insan OKU

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna Twitter apabila berkongsi satu gambar sebuah kenderaan jenis Triton 4×4 yang diletakkan di laluan yang disediakan untuk pejalan kaki dan secara kebetulan seorang insan kelainan upaya (OKU) tidak dapat melalui kawasan tersebut.

 

Dah diambil tindakan oleh penguatkuasa

Dalam gambar yang disertakan, dapat dilihat dengan jelas kenderaan tersebut benar-benar berada di laluan pejalan kaki berbumbung sehingga memenuhi kawasan berkenaan.

Disebabkan hal terbabit tular dan ada pihak yang membuat aduan, pihak penguatkuasa telahpun datang serta mengambil tindakan keatas pemilik kenderaan.

Ada saman tertunggak

Ada juga netizen yang ‘rajin’ telah menyemak nombor plat kenderaan untuk mengetahui siapa pemilik Triton 4×4 itu yang melakukan tindakan kurang bijak seperti dinyatakan.

Ternyata pemilik kenderaan tersebut mempunyai tunggakkan saman yang banyak sehingga ribuan ringgit.

Kereta hebat tapi otak tak ada

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah meninggalkan komen diruangan Twitter dengan mengecam tindakan kurang bijak pemilik kenderaan itu.

Hal ini bukan hanya menyusahkan para pejalan kaki tetapi turut menyebabkan individu (KU yang menggunakan kerusi roda sukar melalui kawasan tersebut.

Biasa nampak macam ni dekat hospital

Makcik tu yang salah, kereta tu kan OKU

Dia minum susu siapalah ni otak tak berfungsi langsung

Dia dah jual habis kepandaian dia

Sumber: Twitter @keretasewaqayem

 

 

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement