Connect with us

#viral

Penangan ayam goreng viral, buat ramai berpeluh!

Pelbagai juadah enak yang boleh terhasil dari seekor ayam. Dalam variasi juadah yang tersedia, sebenarnya hanya satu resepi sahaja yang berjaya memikat hati pelbagai lapisan usia di Malaysia. Letak je atas meja, confirm licin!

Dah boleh agak, kan? Tak lain tak bukan, sudah semestinya ayam goreng!

Lebih menariknya, di Malaysia pelbagai jenis resepi ayam goreng sekali gus dijual demi memenuhi permintaan perut pencinta-pencinta ayam goreng ini. Mari semakĀ  kenapa ayam goreng berjaya memikat perut rakyat Malaysia tanpa gagal.

#1 Aroma yang menggoda lagi memikat

Semua pasti tergoda setiap kali menghidu aroma ayam goreng, lebih-lebih lagi apabila lalu di kedai makan! Haruman ayam goreng yang diadun sempurna dengan rempah ratus rahsia dan digoreng dalam minyak yang panas.

Fuhhh, auto lapar jadinya!

#2 Makin rangup, makin mengancam!

Siapa peminat ayam goreng rangup?

Pasti tahu rasa kenikmatan menggigit dibahagian kerak yang rangup dan rasa kick yang datang dari tepung yang disalut pada ayam. Bertambah syahdu kalau dapat merasai bahagian kulit ayam dan dihidang panas-panas dari kuali!

Psssst! Boleh bawa bergaduh kalau curi kulit ayam orang lain.

#3 Boleh dinikmat bila-bila masa

Tak perlu tunggu musim perayaan atau hari yang istimewa, untuk menikmati ayam goreng viral. Tapi kalau nak lagi meriah, bawa ayam goreng ajak kawan atau keluarga berkumpul sekali. Pasti suasana jadi lebih bermakna.

Ehm, kalau nak tahu musim ayam goreng ni sebenarnya sepanjang tahun, setiap hari dan setiap detik tau!

#4 Ayam goreng viral hanya dihunjung jari

Setiap individu mempunyai resepi rahsia untuk menyedapkan lagi ayam goreng home made. Kadang-kala, disebabkan kesibukkan kerja, mahu beraksi di dapur pun tak sempat. Tak perlu risau, ayam gorang viral sekarang boleh dapat dihujung jari! Pesan melalui rangkaian penghantaran je.

Tidak terjangka yang ayam goreng dibeli, lazatnya setaraf dengan ayam goreng home made. Makan macam tu je dah onz!

#5 Ayam goreng viral bakal menghantui

Dikatakan pada minggu ini, sebuah ayam goreng viral akan membuat kemunculan semula secara besar-besaran! Kali ini bakal menjadi kegilaan dan menghantui rakyat Malaysia seperti tahun-tahun sebelum ini.

Ayam goreng viral ini jugak menjamin keenakan dan kerangupan berkualiti premium hanya disajikan kepada setiap rakyat Malaysia. Bersediakah korang nak berperang dan beratur panjang untuk dapatkan ayam gorang viral?

Jadi, siapakah mereka?

Semestinya Ayam Goreng McD!

Setiap tahun, keluaran Ayam Goreng McD pasti akan memberikan impak yang besar kepada penggemar-penggemar ayam goreng. Masihkan korang ingat lagi penangan Ayam Goreng McD 3x spicy? Fuhhhh, memang ramai yang berpeluh sahut cabaran tu!

Tapi yang paling digemari, pastinya Ayam Goreng McD Spicy. Pedas yang tak boleh bawak bincang. Bunyi rangup krup krup, daging empuk, perghhhhh… memang bukan macam biasa! Sebab tulah Ayam Goreng McD ini menjadi pilihan yang paling viral.

Sampaikan Nabila Huda dan Amy Search pun dah beri amaran!

Tak dilupakan juga, keenakan Ayam Goreng McD Regular ! Kulit rangut disaluti dengan rempah ratus asli yang semestinya boleh dinikmati pelbagai peringkat usia.

Jadi, tunggu apa lagi, pesan je melalui McDelivery dan layan Ayam Goreng McD di rumah. Kalau nak buat road trip ke McD Drive Thru pun boleh.

Continue Reading
Advertisement

Trending