Connect with us

#celeb

Pernah kerja bersama, Viviana Abdullah dedah personaliti Fazura & Neelofa

Bagi mereka yang mengikuti laman Instagram selebriti media sosial Viviana Abdullah, pasti mengetahui personaliti berperwatakan lembut itu gemar berborak dan mengupas pelbagai isu bersama pengikutnya.

Terbaru, menerusi sesi Instagram ‘live’, Viviana atau nama sebenarnya Wan Marzuki Wan Daud sempat bercerita mengenai pengalamannya ketika bekerja bersama dua selebriti tersohor iaitu Fazura dan Neelofa.

Pendapat mengenai Fazura

Advertisement

Bercakap mengenai Fazura, Viviana menyifatkan pelakon popular itu mempunyai personaliti yang baik dan merendah diri serta sangat menjaga hubungan dengan para peminat.

Malah Viviana berkata, pelakon filem Manisnya Cinta Di Cappadoccia itu tidak berpura-pura terhadap diri sendiri selain tegas apabila membabitkan soal kerja.

“Fazura tahu bila nak jadi diva, bila nak ‘switch off’ jadi diva. Dia sangat merendah diri, dengan peminat dia paling menjaga. Dia tak plastik, jadi diri dia. Cuma bila bekerja, dia agak tegas,” katanya.

Pendapat mengenai Neelofa

Advertisement

Bagi Neelofa pula, Viviana lebih memilih untuk berdiam diri mengenai personaliti bekas pengacara MeleTOP itu kerana sedar pasti akan menerima kecaman daripada orang ramai.

Tambah Viviana, ia kelihatan seperti mahu memburuk-burukkan situasi sekiranya dia bercerita lanjut tentang usahawan popular berkenaan.

“Kalau you tanya (fasal) Neelofa, maaf next chapter please! Tu je boleh cakap. Pakai tudung kan, tak boleh nak mengata.
“Silakan, pergi. Agungkan, pakai tudung je nak agungkan. I tak mampu nak istiqamah macam tu. Sebab i dah berdepan. Sama ada pakai hijab atau niqab, saya tak nak bawa dia dalam kehidupan saya.
“Anak saya kalau lalu pun, saya tutup matanya. Jangan tengok. Walaupun penampilan luaran itu bagus, saya tutup juga kalau lembaga itu lalu,” ujarnya.

Bagaimanapun, Viviana menegaskan bahawa pendapat mengenai kedua-dua selebriti itu adalah berdasarkan pengalaman peribadi yang berlaku di depan mata dan meminta peminat masing-masing tidak terpengaruh dengan sebarang kenyataan daripada mulutnya.

Tonton sesi ‘live’ penuh minit ke-39:

Sumber: Twitter @izntagram , Instagram Viviana Abdullah

Advertisement

Continue Reading
Advertisement