Connect with us

#brandedcontent

Rahsia ‘birthday party’ kat rumah lebih meriah, tips ‘last’ ramai ibu bapa tak tahu!

Macam dah jadi satu tradisi ibu bapa Malaysia, kalau nak sambut anak-anak birthday  mesti akan meraikan ditempat-tempat yang special. Paling banyak dekat restoran yang fancy-fancy gitu!

Sampaikan, buat tempahan sebulan awal sebab takut table full…

Tapi pernah tak terfikir, sebenarnya kalau korang buat sambutan ini kat rumah ia akan jadi lebih bermakna dari biasa. Sebab kat rumah, ikatan dan rasa sayang korang lagi dirasai anak-anak.

Birthday party kat rumah, kena dengan cara baru fun!

Apa salahnya mulai saat ni, kita praktikkan untuk celebrate sesuatu terutamanya hari jadi di rumah je.

Alah, korang dulu-dulu pun mak ayah sambut birthday kat rumah! Happy je, kan? Pstttt lagi pun, lagi selamat celebrate kat rumah, lagi-lagi dengan situasi sekarang ni…

Dah alang-alang sambut birthday kat rumah, bolehlah buat beberapa aktiviti yang mampu eratkan hubungan dengan insan tersayang. Apa kata kali ini perkenalkan anak-anak korang dengan permainan tradisional kanak-kanak dulu.

Ini juga masa yang sesuai untuk korang asah semula skil sambil-sambil menggamit nostalgia masa zaman muda-mudi!

#1 Main musical chair a.k.a rebut kerusi

Betapa kreatifnya orang dulu-dulu, cipta permainan dengan hanya menggunakan beberapa buah kerusi dan berlatar belakangkan musik. Lagi best kalaud dapat jadi winner, feel dia memang lain macam!

Jangan pula sampai ada yang menangis sebab kalah ye…

#2 Teng-teng, boleh tunjuk skil pada anak2…

Masa nilah korang boleh tunjuk skil yang terpendam pada ahli keluarga!

Teng-teng ni memang nampak mudah dan seronok, tapi agak tricky tau. Anak-anak pun confirm suka.

#3 Datuk Harimau! Paling lajen dan epik!

“Pukul berapa Datuk Harimau…~~”

Ayat paling epik, lagi-lagi pada era 90-an dulu kan! Confirm berlari bertaburan satu rumah kalau korang main permainan ini semula dengan keluarga.

Tips paling penting, ibu bapa pun tinggal cuci tangan je…

Ni kitorang share satu rahsia penting untuk korang prepare masa sambut birthday party kat rumah nanti. Lagi best, ibu bapa hanya perlu tunggu dan cuci tangan je! Segala kelengkapan bakal disiapkan termasuklah makanan. Memang untung sangat.

Order-lah McD Parties at Home, memang berbaloi-baloi!

Sebut je McDonald’s takde siapa pun akan tolak. Paling best, McDonald’s sekarang menyenangkan kerja ibu bapa dengan menyediakan set Party In A Box. Bayangkan dengan ni McDonald’s [email protected] hanya serendah  RM100!

Selain makanan, Party In A Box juga turut tersedia dengan segala perhiasan untuk berparti nanti. Antaranya:

  • Party Flaglines
  • Topi buat si diraikan dan para tetamu
  • Stikter tag nama
  • Helaian aktiviti
  • Cawan eksklusif

Korang senang, anak-anak pub confirm suka! Sebab lengkap All in one gitu.

Paling best, kalau beli set Party In A Box ni korang akan menerima birthday gift edisi terhad dan eksklusif iaitu Big Mac Lunch Box dan Memo Pad!

Memang sesuai untuk digunakan oleh anak-anak ataupun para ibu bapa. Sebab tulah, korang wajib beli set Party in a Box dari McD ni, jimat kaw-kaw! Makanan pun memang dah terjamin sedap siap bagi aksesori untuk parti nanti.

Sambil-sambil layan makan McD, mesti korang terkenang balik memori dulu-dulu. Walaupun masa terus berlalu, McD tetap jadi pilihan utama para ibu bapa dalam setiap keraian penting untuk keluarga.

Jadi, raikan kemeriahan kat rumah hanya dihujung jari. McDelivery boleh deliver parti ke rumah korang bila-bila masa.

Pesan sekarang di McDelivery!



Continue Reading
Advertisement