Connect with us

#viral

Remaja lelaki teruk dikecam netizen, bandingkan sakit berkhatan dengan sengugut

Penggunaan teknologi terutamanya media sosial dalam kalangan remaja sememangnya sedikit ‘menakutkan’ lebih-lebih lagi jika mereka menggunakannya untuk tujuan yang salah.

Ada juga yang menyampaikan perkongsian yang boleh mencetuskan perdebatan sehingga mengundang pelbagai masalah lain.

Sunat lagi sakit dari period pain?

Salah satunya video yang tular sejak beberapa hari ini melibatkan seorang remaja yang memberi perbandingan mengenai kesakitan lelaki apabila berkhatan dan kesakitan perempuan ketika mengalami sengugut atau period pain.

Remaja lelaki tersebut telah mendapat kecaman apabila video TikToknya tular dan dikongsikan semula di Twitter.

 

Lelaki seumur hidup sekali

Menurut video tersebut, remaja berkenaan memaklumkan yang sakit yang dialami oleh perempuan ketika datang bulan apalah sangat jika hendak dibandingkan dengan sakit berkhatan atau bersunat bagi orang lelaki.

Kenyataan ‘beraninya’ telah mendapat kecaman oleh warganet yang meluahkan rasa tidak setuju dengan pendapatnya. Hal ini kerana sakit yang dihadapi orang perempuan normalnya setiap bulan dan lelaki pula hanya sekali seumur hidup, itupun jika bersunat.

 

Buat malu orang kampung

Dia sunat tiap bulan ke?

Malu lah kalau macam gini perangainya

Mana sakit, kan bius

Jangan compare perkara macam ni

Elok potong habis je

Minta maaf di TikTok

Walau bagaimanapun, remaja lelaki tersebut difahamkan telah meminta maaf diatas kekhilafannya dalam mengeluarkan kenyataan. Dia juga sedar bahawa setiap manusia tak sempurna dan memaafkan sesiapa yang berkata tidak baik kepadanya.

Sumber: Twitter @tasy4lyfer

 

Continue Reading
Advertisement