Connect with us

#viral

‘Sign’ surat perjanjian tepi sinki, netizen dakwa Aisar Khaled cuma sewa rumah

Baru-baru ini, influencer kontroversi, Aisar Khaled telah memaklumkan khabar gembira apabila berjaya membeli rumah sendiri bernilai RM1 juta pada usia 22 tahun.

Sudah tentu ramai yang memuji kejayaan pemuda tersebut walaupun dalam pada masa yang sama kurang senang melihatnya menunjuk-nunjuk wang berkepuk di dalam setiap sudut perabot rumah.

Mana yang betul sebenarnya?

Namun begitu, perkongsian seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @nabilfikran10 telah membuatkan netizen kembali berfikir kerana merasakan ada yang tidak kena dengan surat perjanjian yang ditandatangani oleh infleuncer itu seperti ditunjukan di dalam video.

Sewa je ke bro?

Netizen di ruangan komen juga mengatakan yang rumah tersebut tidak pun dibeli oleh Aisar tetapi hanya disewa melihat daripada tenancy agreement yang dikongsikan.

Kalau sign sampai jari tak lenguh tu bukan agreement beli rumah

Menjengah ke ruangan komen, tindakan Aisar yang dikatakan hanya menyewa sahaja kondominium tersebut untuk kegunaan syarikatnya telah mendapat kecaman daripada netizen.

Kebanyakan daripada mereka menuduh pemuda tersebut hanya ‘sembang’ sahaja kerana tidak ada perjanjian pembelian rumah yang dilakukan di sebelah sinki dapur.

Kalau dia cakap kejayaan menyewa pada usia muda pun dah respect

Kadang kesian juga dekat dia ni, nak perhatian

Macam sign agreemant rumah sewa time dekat uni dulu

Setakat ini belum ada sebarang penjelasan berkenaan dakwaan tersebut memandangkan pemuda itu tidak memuat naik sebarang konten lagi berkenaan rumahnya.

Namun begitu, diharap Aisar dapat menjelaskan hal sebenar akan tidak timbul isu lain termasuklah tuduhan dirinya menipu untuk mencari perhatian umum.

Sumber: Twitter @nabilfikran10

Continue Reading
Advertisement