Connect with us

#viral

Suami kagum tengok isteri serba boleh – “Minta hantaran 20k pun masuk akal ni..”

Wang hantaran bukan dapat menjamin kebahagiaan, jauh sekali boleh mengubah si isteri menjadi wanita serba boleh! Namun semua itu tidak mustahil, berkahwin juga adalah proses pembelajaran.

Bagi Firdaus Ibrahim, dia mengakui isterinya Siti Fatimah dilihat serba boleh dalam menguruskan rumah tangga dan berbaloi sekiranya meletakkan nilai hantaran yang tinggi.

Menurut bekas atlet tenis paralimpik negara itu, dia menyifatkan isterinya yang berusia 27 tahun itu layak menerima wang hantaran RM20,000 jika nilai tersebut diminta pada awal perhubungan mereka.

“Wife aku ni kalau demand hantaran 20k pun make sense ni, semua boleh buat, turun sungai cari ikan pun boleh. Macam manalah aku boleh dapat hantaran 6k pastu share sorang 3k pulak tu,”ย tulisnya di laman Twitter.

Menerusi posting tersebut, lelaki berusia 25 tahun itu merakam aksi isterinya bersama ahli keluarga yang tidak kekok turun ke sungai bagi mencari ikan sebelum berkongsi hasil tangkapan.

“Pulun la menantu hantu ni nak ikut jugak turun sungai. Port kedua tak payah naik sampan, terus redah masuk air,”ย katanya yang juga Orang Kurang Upaya (OKU).

Video berkenaan memaparkan Siti Fatimah teruja mengikut bapa mentuanya meredah masuk ke dalam sungai tanpa berasa bimbang memikirkan kehadiran lintah atau pacat yang ditakuti ramai.

Posting tersebut mengundang perhatian warganet bagi memberikan pelbagai reaksi dimana rata-rata mengakui wanita seperti Siti Fatimah layak untuk ‘demand’ wang hantaran yang tinggi.

Namun, segelintir individu memberikan pendapat bahawa duit bukan segala-segalanya. Ini kerana setiap pasangan perlu belajar erti susah senang bersama, barulah rumah tangga harmoni.

Ni baru layak!

Ni belum apa2, dah minta macam2…

Ikut kemampuan suami juga!

Kalau dari kecik hidup susah, memang dah biasa redah…

Paling penting, terima pasangan seadanya

Sebelum ini, pasangan tersebut pernah tular di media sosial apabila Siti Fatimah menunggang motosikal yang diekori Firdaus daripada belakang untuk urusan perpindahan mereka dari ibu kota ke Ipoh, Perak.

Sumber: Twitter @zafidos

Continue Reading
Advertisement

Trending