Connect with us

#celeb

Suka pakai barang kemas besar2, DSV geram cincin ‘beyblade’ jadi bahan lawak netizen

Siapa sahaja yang tidak mengenali usahawan produk kecantikan Datuk Seri Vida atau DSV yang pernah popular dengan ‘tagline’ berbunyi, ‘ku putih, ku putih, barulah putih!’ ini?

Keletah DSV yang bersahaja sentiasa menjadi perhatian netizen lebih-lebih lagi dia sering berkongsi kehidupan hariannya menerusi laman sosial miliknya.

Baru-baru ini, pemilik nama Hasmiza Othman itu sekali lagi menjadi bualan netizen apabila videonya yang berada di perkarangan rumah menjadi tular di serata Twitter.

Dalam video berkenaan, dilihat DSV menjawab pertanyaan tentang perkahwinan yang sering diajukan kepada dirinya.

“Tak payah tanyalah soalan bila nak kahwin, sensitif untuk orang ‘bujang’ macam saya dan bujang-bujang di luar sana. Makan hati tahu tak?
“Kita yang tak kahwin orang duk tanya bila nak kahwin, bila nak kahwin, bila nak kahwin?
“Kau memang dah ada laki, orang yang tak nak kahwin apa perasaan? Down.. Tak payah tanyalah bila nak kahwin, kau jaga kau punya laki sebelum laki kau memandang aku,” katanya dalam video tersebut.

Perkongsian DSV itu memang mempunyai mesej tersendiri buat insan-insan yang masih belum bersuami termasuklah seorang janda seperti dirinya.

Advertisement

Namun, netizen lebih tertumpu pada dua bentuk cincin emas bersaiz luar biasa yang disarung di jari usahawan berusia 50 tahun berkenaan. Maklumlah, dia sering dilihat gemar memakai barang kemas bersaiz besar.

Malah, ada yang menyamakannya seperti kerongsang dan permainan gasing moden iaitu ‘beyblade’.

Macam pakai kerongsang di jari

Kalau terketuk kepala, tiga hari lupa nama

Cincin atau cendawan tumbuh selepas hujan?

Perisai Kapten Amerika ke?

Kalau nak makan macam mana?

Kalau tumbuk, berbekas beyblade di muka

Rasanya kalau DSV join group FB riak apa hari ini lagi bagus

Cincin ke piring ASTRO?

Memetik temubual bersama Kosmo Online, bagaimanapun DSV menjelaskan cincin tersebut direkanya sendiri dan hanya dirinya sahaja yang memiliki barang kemas itu.

Walhal, dia tidak akan tergamak memakai kerongsang di jari semata-mata ingin tular dalam media sosial.

Advertisement
“Mana ada ‘brooch’! Itu cincin rekaan saya. Saya seorang sahaja yang pakai kat Malaysia.
“Kalau brooch, mahu koyak baju. Itu cincin rekaan dari kedai saya. Saya seorang sahaja yang pakai cincin macam ni kat Malaysia. Orang lain tak pakai. Suka hati sayalah nak pakai cincin emas besar-besar.

Ditanya komennya berhubung kritikan lazim yang sering dilemparkan kepadanya iaitu ‘money can’t buy class’ (duit tak boleh beli darjat), jawab Vida:

“Orang yang tak mampu memanglah cakap ‘no class’, cuba kalau mampu, macam mana? High classlah!” katanya.

Terdahulu, Vida memuat naik sebuah video TikTok bersifat lelucon tentang dirinya yang masih single sambil menayangkan barang kemasnya, termasuk sebentuk cincin besar yang dikatakan berbentuk kerongsang atau brooch serta beyblade.

Sumber: Twitter @FLjasmy, Kosmo Online (Mohd. Haikal Isa)

Advertisement

"Manusia itu asalnya dari tanah, makan hasil tanah, berdiri di atas tanah, akan kembali ke tanah. Kenapa masih bersifat langit?" - Hamka

Continue Reading
Advertisement