Connect with us

#viral

Terpisah 8 tahun, gadis bersyukur ‘crush’ zaman sekolah kini jadi tunangan

Perasaan cinta ketika zaman persekolahan sering dikatakan sebagai ‘cinta monyet’. Pastinya setiap remaja mengalami fasa tersebut dan ada sehingga membawa ke jinjang pelamin.

Walaupun kadang-kala perasaan tersebut hanya sebelah pihak sahaja, siapa tahu suatu saat nanti takdir yang mempertemukan semula dengan crush zaman persekolahan.

Dilamar crush sendiri

Hal ini dialami sendiri oleh seorang pengguna TikTok apabila berkongsi momen bahagianya dilamar crush zaman persekolahan yang juga seniornya setelah 8 tahun menanti.

@nuralyasaadinnn

Crush time tngah hingus hingus dulu nie . #cikmisigigi #fyp hahahah kalau masuk #fypシ baru alya cerita sampai hbis 🙈🙈

Advertisement

♬ Anugerah – Muhammad 🦋

Dah kenal dari tingkatan 1

Menurut Nur Alya, ketika dia berada di tingkatan 1, tunangnya sudah berada di tingkatan 5. Pada kali pertama melihat lelaki itu, dia berdoa supaya suatu masa nanti dapat berjodohan dengan jejaka sepertinya.

“Time tu Alya baru form 1 dia form 5. First time tengok dia terus doa. Tak dapat muka macam dia pun takpa. Then dia habis sekolah. 7 tahun tak nampak bayang, sedih juga la.
Sampai Alya move on. Alhamdulillah macam mimpi pulak setelah beberapa tahun akhirnya duduk sebelah juga.” Tulisnya

Kuasa Tuhan, bertemu kembali

Kuasa Tuhan, pada tahun kelapan, mereka kembali bertemu setelah bakal suaminya menjadi jurugambar untuk majlis perkahwinan kakak Alya. Jadi, dari situ mereka berkenalan dan lebih serius.

“Okay ni masuk 8 tahun baru nampak bayang dia. Dai photographer kebetulan nak dijadikan certia kakak Alya ambil dia jadi photographer wedding.
@nuralyasaadinnn

Okay bermulahh part 2 . Heheheh semua okay tak tu ? #cikmisigigi #fypシ #fyp jngan lupa tag 🙈🙈

Advertisement

♬ original sound – IG: NZADEKKKKKK_ – IG: NZADEKKKKKK_

Keluarga merestui

Kedua-dua keluarga juga merestui dan sudah bertemu bagi membincangkan hubungan mereka untuk dibawa ke fasa yang lebih serius.

“Alhamdulillah semua berjalan lancar, semoga dieprudahkan urusan kamu untuk ke fasa seterusnya,” tulisnya lagi

Ramai yang mendoakan

Perkongsian yang dibuat oleh Alya itu telah mendapat perhatian warganet dan telah ditonton lebih setengah juta di aplikasi TikTok.

Rata-rata daripada mereka mengucapkan tahniah keatas pertunangannya dan mendoakan agar hubungan yang terjalin berkekalan hingga ke akhir hayat.

Advertisement

Ada juga yang turut sama berkongsi kisah yang hampir serupa dengan pengguna TikTok itu yang bertemu jodoh dengan crush sendiri.

Ada yang alami perkara sama

Jodoh tu Allah dah aturkan

Cintakan seseorang kerana Allah

Sumber: Nur Alya

 

Advertisement

Continue Reading
Advertisement