Connect with us

#viral

Tular budak darjah 3 kongsi tips cinta, ibu bapa masing2 pun dah restu

Istilah ‘cinta monyet’ pada zaman sekolah menengah menjadi kebiasaan dalam kalangan para pelajar yang sedang meningkat dewasa.

Namun kisah cinta kali ini bukan pada usia remaja, sebaliknya mengenai kanak-kanak yang masih di sekolah rendah sedang hangat menjalinkan hubungan sebagai pasangan kekasih.

Batrisya (bukan nama sebenar), murid darjah tiga mengakui hubungan cinta dia dan kekasihnya Basheer (bukan nama sebenar) bermula apabila terpandang satu sama lain ketika melalui koridor kelas masing-masing di sekolah.

Apabila ditanya mengenai keistimewaan teman lelakinya yang berusia 12 tahun itu, Batrisya berkata Basheer merupakan seorang yang pemalu dan penyayang selain gemar memberikan ayat-ayat manis.

Menerusi ruangan soal jawab bersama pengikutnya di Instagram, Batrisya juga memberitahu bahawa ibu bapa mereka memantau aktiviti seharian malah merestui turut hubungan tersebut.

Kisah mereka berdua dikongsi seorang pengguna Facebook yang memuat naik beberapa paparan skrin Instagram pasangan tersebut sehingga mengundang perhatian warganet.

Rata-rata netizen geli hati setelah membaca pelbagai luahan hati dan tips pasangan berkenaan yang disifatkan amat berbeza dengan zaman kanak-kanak terdahulu.

Memang betul mak pak dah restu

Lain macam generasi sekarang ni

Seluar dalam pun mak ayah beli, ada hati…

Sekolah menengah lagi ramai pesaing

Aku ni dah tua pun belum berpunya

Patut la ‘single’, tak ikut cara adik ni

Walau bagaimanapun menerusi kemaskini terbaru (19/12/19) setakat jam 10 pagi, pemilik Facebook berkenaan telah memadam postingĀ  tersebut.

“This Facebook post is no longer available”

Sumber : Facebook

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending