Connect with us

#celeb

Tular video didakwa persenda OKU, Baby Shima mohon maaf – “Tak tahu dia OKU..”

Baru-baru ini, tular di serata laman sosial berkenaan satu video TikTok yang dimuat naik oleh penyanyi terkenal Baby Shima yang dikatakan seperti mempersenda orang kelainan upaya (OKU).

Justeru itu, pemilik nama Nor Ashima Ramli itu tampil memberi penjelasan dan memohon maaf secara terbuka menerusi laman sosial Instagram miliknya.

Menurutnya, dia tidak menyedari bahawa individu yang ‘dipersenda’ iaitu Zhariff Affandi merupakan seorang OKU yang tidak mempunyai kedua-dua belah tangan. Tambahnya lagi, video berkenaan telah dilakukan tanpa sengaja.

“Benda ni berlaku dalam 4 hari lepas, Shima ada ternampak video tu, Shima tak tahu yang insan tu OKU. Jadi shima saje2 buat ‘content’, selepas tiga puluh minit ‘upload’ Shima tengok komen yang menyatakan insan tersebut Oku,” tulisnya.

Jelas penyanyi berusia 29 tahun berkenaan, kejadian tersebut berlaku dalam 4 hari lalu sewaktu dia terjumpa video lelaki terbabit. Pada awalnya, dia langsung tidak menyedari bahawa insan itu adalah seorang OKU.

Bagaimanapun setelah tiga puluh minit memuat naik video di TikTok, Shima perasan beberapa komen yang menyatakan lelaki itu adalah OKU.

“Shima segera ‘check’ kesahihannya dan Shima pun padam video tersebut dengan rasa penyesalan. Sumpah demi Allah Shima takde niat langsung mempersendakan beliau. 
“Shima ambil kesempatan ini untuk memohon maaf, dan Shima telah pun bercakap dengan abang Zhariff Afandi tadi. InsyaAllah Shima akan ambil ini jadikan sebgai pengajaran buat diri Shima,” tulisnya di ruangan kapsyen.

Selain itu, Shima mendakwa dirinya dikecam teruk oleh netizen selepas video TikTok itu tular di serata laman sosial.

Menurut laporan Harian Metro, Shima dikatakan sudah berbincang dengan peguamnya dan membuat keputusan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang menyebarkan video itu tanpa mengetahui perkara sebenar.

Sumber: Harian Metro (Najiy Jefri), Instagram Baby Shima

Continue Reading
Advertisement