Connect with us

#tiktok

Untung suami prihatin, selalu periksa buku ‘pink’ isteri hamil – “Habis kena bebel..”


Apabila menantikan kehadiran cahaya mata sulung, si suami pasti meluangkan lebih banyak masa dengan memberikan penjagaan rapi kepada isterinya kerana teruja bagi menimang zuriat pertama.

Situasi seperti itu terjadi kepada Emaa Samsudin apabila suaminya, Mohamad Hafiz gigih melakukan ‘spot check’ buku rekod kehamilan apabila setiap kali wanita tersebut pulang dari pemeriksaan kandungan.

Menerusi satu video dikongsi di aplikasi TikTok, dia merakam aksi suaminya yang sedang memeriksa satu per satu maklumat ditulis dalam buku ‘pink’ tersebut untuk mengetahui perkembangan bayi dalam kandungan.

Dah kena bebel kat klinik, sambung pula kena bebel kat rumah

@emaasamsudin_

Dah kena bebel dekat klinik . Sambung pulak kena bebel dekat rumah 😂

♬ bunyi asal – Mhd Aizzat – Mhd Aizzat

Malah wanita berasal dari Taiping, Perak itu sempat berseloroh, dia sudah tentu perlu ‘tadah telinga’ mendengar semua nasihat suaminya yang juga anggota tentera bagi memastikan kesihatannya dalam keadaan baik.

“Tiap kali balik check-up, memang dia akan spot check buku pink. Masak la telinga kalau ada yang tak kena. Ini kalau ikut pergi check-up, mau dia join doktor tu sekali bebel kat kita,” guraunya.

Meninjau ke ruangan komen, video yang meraih 247,000 tontonan itu menerima ratusan komen dalam kalangan warganet yang terhibur melihat gelagat prihatin suami Emaa.

Rata-rata mempersoalkan jika suaminya memahami apa maklumat ditulis oleh doktor selain menyamakan situasi itu seperti seorang guru memeriksa buku laporan muridnya.

Untung dapat suami prihatin.. faham ke tu?

Macam baca ‘report card’

Dia nak isteri & bayi betul2 sihat…

Ada suami yang tak ambil tahu pun!

Bagaimanapun, Emma tidak berkongsi lebih lanjut mengenai usia kandungannya dan difahamkan mereka mendirikan rumah tangga pada Mei lalu. Moga dipermudahkan urusan bersalin nanti ya!

Sumber: TikTok @emaasamsudin_

Continue Reading
Advertisement