Connect with us

#viral

Wanita berang kereta dipecah masuk, pencuri rembat kerusi bayi

Setiap ibu bapa pasti inginkan perkara yang terbaik buat anak mereka termasuklah dalam memberi kelengkapan seperti pakaian, barangan keselamatan kereta dan tempat kediaman.

Tidak terkecuali bagi seorang wanita yang dikenali sebagai Anis Jasmani turut menyediakan kerusi bayi buat anaknya yang berusia tiga bulan namun lain pula terjadi apabila barang berkenaan dicuri.

Sabar je lah! Sesiapa yang ada terjumpa orang yang tiba2 jual preloved car seat jenama Chicco Next Fit, warna hitam kelabu..

“…especially area JB, inform aku ye. Curi barang aku takpe, yang buat aku geram dia curi barang anak aku ni,” katanya.

Menerusi laman Twitter, wanita berkenaan berkongsi kejadian yang menimpa dirinya itu sewaktu meletakkan kenderaan di tempat letak kereta di sebuah pusat beli belah di Johor Bahru.

Posting tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-ratanya berang dengan tindakan pencuri terbabit yang disifatkan sebagai seorang tidak berhati perut kerana sanggup mencuri barang keperluan bayi.

Baca doa perlindungan banyak2

Car seat pun jadi?

Mentang2 lah car seat diwajibkan, terus nak mencuri

Habis semua dia ambik!

Orang penat kumpul duit beli, kau senang2 je mencuri!

Semoga Allah ganti yang lebih baik

Bahaya betul orang zaman sekarang ni! Car seat pun nak dicurinya. Macam tak ada benda lain je nak curi. Apa-apa pun semoga akak ni jumpa semula car seat bayi dia. Mahal tau bukan senang nak dapat.

Sumber : Anis Jasmani

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Tinggalkan komen anda

Trending