Connect with us

#tiktok

Wanita ‘bising’ diberhentikan kerja sebab belum ambil vaksin

Kelonggaran beberapa sektor seperti sektor pekerjaan dan pelancongan merupakan satu petanda baik untuk ekonomi negara. Keberkesanan vaksin dalam menurunkan kadar keberjangkitan pandemik dilihat berada dalam tahap yang baik.

Jadi, tidak hairanlan syarikat-syarikat sudah mula membuka semula perniagaan dan membenarkan pekerjanya hadir ke pejabat asalkan sudah lengkap dua dos vaksin seperti yang ditetapkan kerajaan.

Kena berhenti kerja

Namun begitu, menerusi satu perkongsian seorang wanita di aplikasi TikTok, dia mendakwa bahawa telah diberhentikan kerja susulan belum mendapatkan vaksin.

 

Dia juga menulis di ruangan kapsyen dengan mengucapkan terima kasih kepada syarikat tempatnya bekerja kerana memberhentikannya selepas 10 tahun berkhidmat hanya kerana belum mendapatkan suntikan vaksin.

“After 10years berkhidmat,dibuang hanya sbb tdk ambil vaksin …” tulis wanita itu ringkas.

Macam ramai je yang sokong majikan

Susulan daripada itu, dia telah menerima pelbagai komen daripada netizen yang rata-rata merasakan tindakan majikannya tepat kerana memberhentikan individu seperti itu.

Namun, tetap ada yang menyokong tindakannya yang enggan lagi mendapatkan vaksin kerana merasakan setiap orang mempunyai hak untuk menentukan hala tuju tubuh badannya.

Sama2 ada hak

 

“Nanti bila semua yang 5G dah mati, kau take over la company”

Pesakit kanser pun ambil vaksin

Kami dah 2 dos, tunggu nak jadi zombie je

Orang dah hormat yang tak ambil, yang tak ambil pun kena la hormat jugak

Majikan tak faham maksud vaksin ke?

 

Sumber: TikTok @Lia_Ros91

Continue Reading
Advertisement