Connect with us

#celeb

Ada tujuh album, Saiful Apek & Yassin ‘tangkis’ dakwaan tak relevan sertai GV8

Belum lagi bersiaran secara rasmi, namun program Gegar Vaganza musim kelapan sudahpun mempunyai pelbagai cerita menarik yang ditonjolkan.

Mana tidaknya, peserta-peserta yang mengikuti program ini juga bukan calang-calang kerana ramai artis besar yang pernah berentap dalam pelbagai program nyanyian yang lain dan ada juga yang pernah bergelar juara.

Namun, paling mencuri tumpuan sudah tentu penyertaan daripada pelawak-pelawak handalan negara iatu Saiful Apek dan Yassin apabila berentap sebagai duo dalam GV8 ini.

Tangkis dakwaan tak relevan

Menerusi Astro Gempak, Saiful Apek telah menangkis segala persoalan netizen yang merasakan mereka tidak sesuai untuk program nyanyian seperti ini. Hal ini kerana pihak produksilah yang mahukan agar mereka ada dipentas GV8.

“Mungkin pihak produksi mahukan kamu dan pada masa sama saya dan Yassin pun tiada masalah untuk tidak ambil peluang ini. Keputusan dua hala.”
“Layak atau tidak, soalan itu berbalik kepada produksi. Sebenarnya saya tanya juga apa relevannya kami.”
“Tapi mungkin mereka dah buat research tentang kami, officially saya dan Yassin kira sudah termaktub dalam kumpulan Senario dan kami ada tujuh album dan 70 lagu.”
“Lagipun ada beberapa yang masuk ke Anugerah Juara Lagu (AJL), kita pun dari segi jualan album sudah pernah mencecah platinium semua.”
“Macam Naib Presiden Strategi Pembangunan Hiburan Melayu Astro Ahmad Raqim Ahmad kata sebelum ini, be fair kepada semua.”  
Rasanya tiada apa pertikaian kot bila kita melibatkan orang yang pernah hits dan pernah meraih dan mendapat pengikhtirafan, kekal lama carta dalam radio dan televisyen ketika itu,” jelasnya panjang lebar.

Pihak produksi berjaya yakinkan mereka

Tambah Apek atau nama sebenarnya Mohd Saifulazam Muhammad Yusoff lagi, pihak produksi telah berjaya meyakinkan mereka untuk sama-sama berentap dalam GV8.

“Mereka berjaya yakinkan kami relevan kat dalam pertandingan itu untuk bersaing.
Kami bukan membawa label pelawak semata-mata, macam generasi sekarang yes mereka pelawak, tiada album, tiada konsert, tiada lagu masuk pertandingan sebagainya.”
“Pada saya nak melalui proses untuk menjadi peserta pastinya banyak saringan dan layer. Tak semudah disangka, jika kita pelawak oh kita senang masuk. So, basically, kita lalui semua proses,” katanya.

“Kita pun tak nak buat kerja selekeh comot”

Tak hanya itu, pelawak senior yang pernah mengenggam Anugerah Artis Paling Popular 2003 ini memaklumkan yang dia serta Yassin sama sekali tidak mahu dibayangi dengan Senario semata-mata.

“Kita bukanlah nak menyanyi komedi saja dalam tu. Kita bersaing setiap minggu untuk tugasan, ada tema, itu cabaran.”
Paling saya pasti, kami rasa lebih ‘secure’ apabila ada yang akan guide kami macam Tokram dan Cikgu Siti Hajar.”
“InsyaAllah kita rasa kerja akan dijaga rapi. Kita pun tak nak buat kerja selekeh comot,” ujarnya lagi.

Selain daripada Saiful Apek dan Yassin, 12 lagi peserta yang akan bersaing dalam GV8 kali ini ialah Azzan Scan, Aweera, Fazley Yaakob, Nikki, Suki, Adibah Noor, Shidee, Bandi Amuk, Aliff Aziz, Upiak Isil, kumpulan Nico dan juga Ani Mayuni.

Program Gegar vaganza musim kelapan ini akan bersiaran secara langsung di Astro Ria pada 21 November 2021 dengan membariskan juri-juri hebat seperti Datuk Ramli MS, Hetty Koes Endang dan Datuk Syafinaz Selamat.

Ia masih mengekalkan gandingan hos Jihan Muse dan Ahmad Nabil Ahmad yang akan mengendalikan program in selama 10 minggu.

Sumber: Astro Gempak (Hanafis Haris)

 

Continue Reading
Advertisement