Connect with us

#tiktok

‘Awek Starbucks’ menangis lagi, kekasih hanya bawa makan di kedai mamak

Sebelum ini, tular satu video memaparkan seorang gadis menangis selepas ditanya oleh kekasihnya mengapa harga air minuman Starbucks dibeli agak mahal apatah lagi menggunakan kad lelaki tersebut.

Terbaharu, gadis berkenaan yang dikenali sebagai Farah Shazleen sekali lagi menangis ketika keluar makan bersama kekasihnya Izaq Yuzaini di sebuah restoran mamak sehingga tular di aplikasi TikTok.

Menerusi rakaman dikongsi Izaq, dia dilihat seolah-olah sukar untuk memahami kehendak teman wanitanya yang mempersoalkan ‘level’ tempat makan mereka.

@sutradaramalaya

Nak tnya, teh tarik place tu level mamak ke? . Bagi saya level bangsawan… #fypage #fyp #fypシ #tehtarikplace #fypage #tehtarik

♬ original sound – Izaq Yuzaini – Izaq Yuzaini

“Nak tanya, Teh Tarik Place tu level mamak ke? Bagi saya level bangsawan,” soal lelaki berusia 25 tahun itu kepada orang ramai.

Video berdurasi 17 saat itu memaparkan gadis tersebut kelihatan tidak berselera ketika menjamah roti canai di restoran berkenaan, malah hanya mampu mengeluarkan air mata di khalayak ramai.

Babak kedua pula menyaksikan pasangan terbabit berada di restoran Teh Tarik Place, namun masih berlinang air mata dipercayai kerana tidak berpuas hati atas sebab-sebab tertentu.

“Dia cakap Teh Tarik Place tu level mamak je. Aku bawak je la pergi mamak betul supaya lagi jimat. Tu pun nak menangis. 
“Dah bawak pergi Teh Tarik Place pun masih tak puas hati.. Tolong,” luah Izaq yang juga bekerja di belakang tabir sebagai anak seni.

Posting video tersebut meraih 1.1 juta tontonan dan lebih 4,000 komen netizen dimana rata-rata meluahkan rasa ‘serabut’ melihat aksi teman wanitanya yang disifatkan cerewet sekali gus menyusahkan hidup si lelaki.

Selain itu, ada juga segelintir meminta Izaq menghentikan sahaja ‘content’ menggunakan teman wanitanya yang boleh menimbulkan rasa meluat dan menyampah dalam kalangan netizen.

Tak rasa beban ke? Serabut

Baru bercinta, belum kahwin lagi

Lebih2 siapa nak layan…

Memang kenakan awek ke apa?

Syukur la orang dah belanja…

Teh Tarik Place okey apa!

Sumber: TikTok @sutradaramalaya

Continue Reading
Advertisement