hubungi kami

#tiktok

Dikecam sebab tiru konten Ryan Bakery, lelaki ini akhirnya tampil idea sendiri

Sebelum ini, seorang lelaki yang dikenali sebagai Mohd Ridwan Wahab menjadi bualan netizen apabila konten-kontennya dikatakan cuba meniru idea influencer terkenal, Ryan Bakery.

Mana tidaknya, konten yang berkisahkan nostalgia zaman remaja itu didapati serupa dengan idea dan konten yang dihasilkan oleh influencer itu sehingga mengundang kecaman daripada warganet.

@mohdridwanwahab

nikmatnye mandi sungai masa ponteng sekolah zaman dulu hahaha.waijib jgn kasi spender basah je nanti kantoi.Jgn ditiru aksi ini lakonan mengimbau zaman 80an-90an.#AbamPolisTukangMasak #fypシ #fyp

♬ River Flows in You – Yiruma

Terbaharu, menerusi video yang dimuat naik oleh @mohdridwanwahab di laman TikToknya, dia tampil dengan mencipta konten idea sendiri berbeza dengan konten-kontennya sebelum ini.

Dalam rakaman tersebut, dia membuat sebuah video mengenai sikap yang sering dilakukan orang ramai ketika menghadiri majlis kenduri kahwin.

@mohdridwanwahab

Aku selalu nampak org buat mcm nie masa kenduri kawin…mugkin xde tisu kot.bersangka baikkk selalu.#AbamPolisTukangMasak#fypシ #fyp

♬ Selamat Pengantin Baru – Anita Sarawak

Ini baru betul idea sendiri, keep it up!

Perkongsian videonya itu telah mendapat reaksi positif serta pujian daripada warganet memandangkan dia telah mencuba untuk menghasilkan konten berdasarkan ideanya sendiri tanpa meniru konten mana-mana pihak.

Sama lah, aku pun pernah buat macam tu!

Malah, segelintir netizen turut mengakui mereka pernah melakukan perkara sebegitu ketika makan di majlis kenduri dan menyokong dengan konten yang dihasilkan oleh lelaki itu.

Ada juga netizen kecam dan tak puas hati

Bagaimanapun, disebalik pujian dan sokongan yang diberikan kepada lelaki itu, ada juga segelintir netizen yang mengecam lakonan semula yang dilakukannya dan mereka meminta untuk membuat konten yang lebih menarik.

Sumber: TikTok @mohdridwanwahab

Talk less, do more.

Sambung Baca
Advertisement