hubungi kami

Viral

“Ringan je mulut nak carut!” -Ramai geram, gadis cabut gelang pink sebab nak keluar

Kedegilan sesetengah individu yang ingkar dengan arahan supaya melakukan kuarantin kendiri sememangnya antara ‘malapetaka’ yang mengundang kepada penularan yang lebih meluas terhadap wabak Covid-19.

Mana tidaknya, pemakaian gelang pink yang diberikan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi mereka yang mempunyai kontak rapat dengan individu disahkan positif wabak maut itu kerap kali diambil mudah oleh sesetengah pihak.

Buka gelang pink sorok dalam beg

Menerusi perkongsian yang tular di media sosial, pengguna Twitter dikenali sebagai @naffz_ telah memuat naik kembali video seorang gadis yang menanggalkan gelang pink dan memasukannya ke dalam beg tangan kerana ingin keluar dari TikTok @madansuzali.

Geng2 suka buat benda pelik

Perbuatan tidak bertanggunjawab itu semestinya dikecam oleh orang ramai kerana tindakan tersebut boleh mendedahkan kepada peningkatan kes positif memandangkan dia merupakan kontak rapat kepada mereka yang disahkan positif.

Pelbagai kecaman telah diterima  wanita itu di ruangan komen @naffz_. Rata-rata menzahirkan rasa kecewa diatas tindakan kurang bijak individu tersebut hanya kerana mahu keluar dalam tempoh kuarantin kendiri.

Tangok pun tau perangai macam mana…

Ringan betul mulut nak mencarut

“Izinkan saya untuk memaki sepatah dua kata”

Ada orang mati sebab perangai degil macam ni

“Kalau jatuh motor, biar padan muka”

“Ni la namanya bodoh tak main2”

“Kau tanggung la dosa kalau berjangkit”

Sumber: Twitter @naffz_

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.
Sambung Baca
Advertisement