Connect with us

#celeb

Aliff Syukri nak jual rumah agam RM45 juta, mahu tinggal di Australia

Tidak dinafikan, usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman sering dikaitkan dengan pelbagai kontroversi mengenai kisah hidupnya di media sosial.

Alah bisa tegal biasa, walaupun sering berhadapan situasi tersebut, beliau sentiasa mengharungi segala tomahan yang dilemparkan kepadanya dengan perasaan cekal dan tabah.

Baru-baru ini, dalam satu sesi temubual khas yang direncanakan oleh Utusan Online, dia telah menyatakan hasrat hatinya untuk melakukan satu perubahan besar dalam hidup iaitu mahu meninggalkan Malaysia dan menetap di Australia.

Menerusi temubual tersebut, difahamkan usahawan berusia 33 tahun itu berhasrat untuk menjual rumahnya dan seterusnya bermastautin di Australia.

Malah, dia turut memuat naik video ‘lawatan rumah’ untuk mempromosikan salah sebuah rumahnya di ibu kota untuk dijual menerusi laman Instagram miliknya.

Kenapa nak jual rumah dan pindah ke Australia?

Menurut apa yang dinyatakan dalam video berdurasi enam minit berkenaan, Aliff mahu berpindah ke Australia kerana sudah berputus asa dengan situasi yang dihadapinya di Malaysia.

“Saya rasa macam dah give up duduk di Malaysia…
 “Bila kes Wany ni saya berfikir, ya allah aku ni buat apa dengan orang. Contohlah. Saya tak bersalah, tak tahu kes apa-apa dengan anak angkat saya. Oh sayalah kena.
“Saya ni seolah-olah macam penjenayah,” luahnya.

Tambahnya, tujuan untuk menjual rumahnya adalah kerana ia satu beban buatnya sebelum boleh  berpindah ke luar negara. Ini kerana kos penyelenggaraan rumah itu agak mahal selain ekonomi yang merudum sewaktu pandemik Covid-19 ini.

“Kalau ada orang yang nak membeli rumah ni, kalau ada yang mampu, saya akan berpindah,” kata Aliff.

Dia turut menyatakan bahawa dia mahu mencari ketenangan di Australia dan memulakan hidup baru di sana, di samping menjadi contoh dan tauladan kepada masyarakat suatu hari nanti.

“Saya nak matikan Instagram dan biar manager jaga dan nak mulakan hidup baru. Saya pun dah tua takkan saya nak tergedik-gedik cari kontroversi murahan,” jelasnya.

Justeru, dia memohon doa netizen supaya mendoakan dia boleh menjadi seorang contoh yang baik buat semua orang.

Beliau berkahwin dengan Datin Nur Shahida Mohd Rashid dan dikurniakan lima cahaya mata iaitu Ammar Ahyyan, Ibraheem Adham, Qadejah El Zahra, Yusoff Al Qardawi dan Raudhah Arshiyah.

Sumber: Instagram Aliff Syukri , Facebook Utusan Online

Continue Reading
Advertisement

Trending